Avond4Daagse: zet 'm op!

Wandelen is gezond!

We willen iedereen aanmoedigen om er een mooie, leuke en actieve Avond4daagse van te maken! Een paar gezondheidsvoordelen van wandelen op een rij:

  • Als je elke dag minimaal een half uurtje wandelt, helpt dat veel ziektes te voorkomen. Je hart en longen worden sterker, je conditie neemt toe en het heeft zelfs een positief effect op je geheugen en je nachtrust.
  • Het verkleint de kans op hart- en vaatziekte, want je bloedcirculatie wordt gestimuleerd door het bewegen. Maar het is ook goed voor je spijsvertering. De kans op darmkanker neemt af door lekker te wandelen.
  • Fitness in de sportzaal? Met wandelen kan je ook afvallen! Maar natuurlijk wel in combinatie met een gezond voedingspatroon. Met een uur stevig wandelen kan je ongeveer 260 kilocalorieën verbranden.

Al met al: Avond4daagse is top! En als je 'te oud' bent voor de Avond4daagse… Ken je de Linieloop al? Mooie wandelingen (en hardlooproutes) op het Eiland van Schalkwijk op zondag 2 juni 2024. Ben je hardloper? Dan is de Loop door Houten op14 juni a.s. echt iets voor je!

Heel veel plezier en vergeet niet om de burgemeester een high five te geven bij het defilé! ;-)