Bewegen voor iedereen en voor ieder budget

Zitten is het nieuwe roken. Een gevleugelde uitspraak met een kern van waarheid. Bewegen is gezond. Je voelt je beter in je lijf en in je hoofd. Bovendien herstel je sneller na een ziekte door in beweging te blijven. Met behulp van het leefstijlakkoord Healthy Houten wil de gemeente Houten inwoners van Houten, ongeacht leeftijd, fitniveau of budget, inspireren meer te bewegen.

Om gezond te blijven is het advies is voor volwassenen en senioren om minstens 150 minuten per week aan matig intensieve inspanning te doen, verspreid over verschillende dagen. Aangevuld met tweemaal per week spierversterkende oefeningen. Matig intensieve inspanning is bijvoorbeeld wandelen of huishoudelijke klusjes, zoals stofzuigen. Bij spierversterkende oefeningen gaat het om het verbeteren van kracht en uithoudingsvermogen. Denk aan krachttraining, fietsen of dansen.

De tijdelijke sluiting van de sportscholen heeft een verandering teweeg gebracht in hoe we bewegen. Het afgelopen jaar heeft nieuwe trends gezet die vriendelijker zijn voor de portemonnee en toegankelijk voor iedereen. Eén belangrijke trend is bewegen in de buitenlucht. We wandelen, fietsen, hardlopen en zwemmen nog meer dan voorheen. Van het Vijfwal Sportparcours wordt intensief gebruik gemaakt door jong en oud.

Lees hier meer over het parcous