Terugblik Healthy Houten partnerbijeenkomst

De eerste Healthy Houten Partner bijeenkomst was een succes! Zo’n 30 partners waren aanwezig en hebben met elkaar verkend hoe ze Houten nog gezonder kunnen maken.

Eerst hebben we met elkaar stilgestaan bij de missie van Healthy Houten. Zeker door Corona zijn we ons allemaal extra bewust van het belang van een gezonde leefstijl en wat sociale contacten doen met je gemoedstoestand. Tijdens een ludieke kennismaking doormiddel van de methodiek ‘over de streep’ hebben we elkaar beter leren kennen. Vragen als ‘wie heeft er wel eens gerookt?’,  ‘Wie sport er meer dan 2 keer per week?’ en ‘wie kent een doel van Healthy Houten?’ zorgde voor wat hilariteit en verbinding.

Een aantal partners heeft hun idee in 2 minuten verteld over hoe zij Houten nog gezonder willen maken en ze vroegen andere partners te helpen het realiseren. Zo is het Sportpunt op zoek naar partners die een bijdrage willen leveren tijdens de gezonde leefstijl bijeenkomsten die ze organiseren voor ouderen en willen de gezonde school adviseurs ondersteuning bij het opzetten van voedselcafés in Houten. Ook is er nagedacht over hoe we de week tegen eenzaamheid kunnen invullen en hoe we volwassenen met een krappe beurs kunnen ondersteunen / stimuleren wel deel te nemen aan activiteiten.

Vol positieve energie en ideeën is iedereen naar huis gegaan. Uit de evaluatie blijkt dat er behoefte is om elkaar vaker te ontmoeten. Hopelijk zien we jou ook (weer) tijdens de volgende partnerbijeenkomst!

En ben je nog geen partner van Healthy Houten, maar loop jij warm voor een gezonde leefstijl, wil je inwoners ondersteunen om gezondere keuzes te maken of ben je inwoner met een goed idée over gezonde leefstijl?  Stuur dan een mailtje met je vraag, belangstelling of idee naar healthy@houten.nl