Het was weer een zeer geslaagde Doortrap-fietstocht in Houten

Langer veiliger op de fiets, dat is het doel van Doortrappen en Houten doet hieraan mee. Op vrijdag 3 juli hadden we weer een fietstocht met fietsfit oefeningen voor ouderen die graag actief willen blijven en het leuk vinden om er met de fiets erop uit te gaan.

We waren totaal met 15 man sterk en trapte af bij de Bike Store in Houten. Daar kon iedereen één voor één met zijn fiets naar binnen om die te laten checken. Vervolgens nog een rondje door de winkel voor advies over verschillende fietshelmen. 

Daarna deden we met z'n allen fietsfit oefeningen en balansoefeningen wat helpt voordat je op de fiets stapt. Iedereen deed fanatiek mee en kwam in beweging.

Toen stond er bij Brasserie&zo een heerlijke lunch klaar met soep vooraf en verschillende broodjes. Met goed gezelschap werd er een goede bodem gelegd voor de tocht. 

Een mooie tocht door het verloren bos, richting Nieuwegein. Over een pad heen waar nog (bijna) niemand over had gefietst. Daarna door langs het kanaal en weer terug. Iedereen was aan het genieten in het zonnetje. Het was een zeer geslaagde dag.