De jonge ontdekker

Deelnemen aan het gewone leven

De Jonge Ontdekker helpt gezinnen te versterken, zodat ieder kind (ook een kind met een zorgvraag) kan opgroeien binnen het eigen gezin. De kans krijgt deel te nemen aan het ‘gewone leven’ in een reguliere opvang en op een passende school. Op die plekken bieden wij begeleiding. Wij gaan uit van de eigen kracht en regie van ouders in de eigen omgeving. Wij zien het als een missie dat een kind een zo normaal mogelijk, gezond en evenwichtig, kan opgroeien op weg naar een zelfstandig leven.

De Jonge Ontdekker biedt  thuisbegeleiding en onderwijsbegeleiding voor kinderen tot 14 jaar die tijdelijk niet naar school kunnen. We helpen met begeleiding in de kinderopvang, bij het sporten en buitenschools op locatie aan kinderen die behoefte hebben aan extra ondersteuning in hun ontwikkeling.

Workshops

Onze speerpunten waar we op in zetten zijn natuur, creativiteit, sport en gezonde voeding. Dit wordt gedaan door middel van het aanbieden van natuur, creatieve en sportieve workshops. Denk daarbij bijvoorbeeld aan potjes versieren en daarin zaadjes laten ontkiemen, zaadbolletjes voor vogels maken, chaos doelenspel spelen. Kinderen leren dat bewegen leuk is!

Tijdens de workshops wordt er aandacht besteed aan algemene en persoonlijke doelen zoals: leren omgaan met winnen en verliezen. En het toepassen van regels die horen bij de activiteiten, groepsdynamiek en samenwerken. Een pedagogisch doel richt zich op de persoonlijke ontwikkeling van een kind. Dit kan bijvoorbeeld het reguleren van emoties zijn. Per leeftijd is er een aangepast aanbod zodat iedereen zijn of haar eigen talent kan ontdekken en ontwikkelen.  

Sport en beweging

De sportieve activiteiten vinden zowel binnen als buiten plaats. In de twee gymzalen op locatie worden leuke en leerzame lessen geven door de sportdocent, meester Dean. In de tuin is er voldoende speelmateriaal zoals een trampoline, schommels, een speeltoestel en fietsjes voor de allerkleinsten. Elke woensdag betreden de Jonge Ontdekkers het voetbalveld van Schalkwijk. Hier maken de kinderen die dat willen, kennis met een training voetbal, maar ook met wat er gevraagd wordt om deel te nemen aan een voetbalclub. 

De Jonge Ontdekker neemt regelmatig deel aan diverse sportevenementen. Denk hierbij aan het klimmen en klauteren in een klimparadijs en het schaatsen op een echte schaatsbaan!

Gezonde voeding

We helpen kinderen gezond te eten. En te ontdekken wat ze zelf lekker vinden. Samen met de kinderen maken we voedzame maaltijden, zoals pompoensoep. Voeding heeft een positief effect op je gezondheid. Ons voedingsbeleid is daarop ingericht. We eten samen fruit en drinken voldoende water.  

Meer informatie

Het is onze missie om kinderen een gezond en evenwichtig leven te bieden. Dat kunnen we niet alleen. We werken samen met partners binnen de gemeente, zoals Sportpunt Houten. Healthy Houten biedt een platform waar we terecht kunnen met vragen en ideeën. Samen zetten we ons in voor hetzelfde doel.

Ga naar de website voor meer informatie