Fectio

Fectio geeft ruimte

Fectio besteedt veel aandacht aan duurzaamheid, waar gezondheid ook een onderdeel van uitmaakt. Denk aan gezonde voeding stimuleren, bewegend leren, meedoen aan veel sportevenementen, zoals Avond4daagse, maar ook toernooien, groene duurzame schoolpleinen, gebruik van zonnepanelen, scheiden van afval, geven van lessen over weerbaarheid, relaties en seksualiteit.

Een gezonde en gelukkige jeugd is onze toekomst en daar draagt Healthy Houten aan bij. Daarom zijn we partner van Healthy Houten. We stimuleren gezondheid in alle facetten. Van het stimuleren van gezonde voeding tot aan het op de fiets of te voet naar school komen.

Aandacht voor relaties en seksualiteit

Basisschool ’t Schoolhuys in Houten heeft het vignet Gezonde School gekregen voor het thema Relaties & Seksualiteit. Grensoverschrijdend gedrag is een actueel thema. ‘t Schoolhuys vindt het daarom belangrijk dat leerlingen leren over gezonde relaties en seksualiteit in ieder leerjaar. Niet alleen in groep 7 en 8. We willen kinderen bijvoorbeeld leren hun grenzen aan te geven. Als Fectio zijn we enorm trots op dit project en deze prestatie en we willen dit verder inbedden in ons beleid.

Gezond opgroeien en bewegen

We zetten in op duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Een schonere, groenere omgeving, waar kinderen gezond kunnen opgroeien en we bewegen stimuleren. Daarbij vinden we de stem van de leerlingen heel belangrijk om die op te halen en ze zo me te laten denken en beslissen over hun toekomst!

Meer weten?

Wil je meer weten? Kijk dan op onze website.

 

Website Fectio