Gemeente Houten

Samen voor een Healthy Houten

Houten is een dynamische gemeente. Samen met 350 collega’s werken we iedere dag met en voor de Houtense inwoners, ondernemers en partners. Vitaliteit en duurzaam inzetbaarheid vinden we  belangrijk. Zowel voor de inwoners als de medewerkers van de gemeente Houten.

Als gemeente hebben we een leefstijlakkoord geformuleerd. Daarin hebben we een drietal thema’s benoemd die extra aandacht verdienen. De thema’s gaan over je fit voelen, omgaan met middelen en je fijn voelen. Met Healthy Houten geven we invulling aan het leefstijlakkoord. Dit is een netwerk van bedrijven, organisaties en enthousiaste inwoners die er samen voor zorgen dat gezonde keuzes leuker en makkelijker worden. Healthy Houten is van ons allemaal. Met elkaar maken we de thema’s bespreekbaar en delen expertise om gezonde doelen te behalen.

Aandacht voor elkaar

Als werkgever draagt de gemeente Houten een steentje bij aan de vitaliteit van haar medewerkers. Dat begint bij een fijn werkklimaat, je veilig, goed en gewaardeerd voelen. Dat is een basisvoorwaarde om vervolgens te werken aan je gezondheid. Ook dat stimuleren we. Zo biedt ons bedrijfsrestaurant elke dag volop gezonde keuze in het aanbod en is er voor elk wat wils. Samen en aandacht voor elkaar zijn begrippen die breed gedragen worden in onze organisatie. En er is aandacht voor specifieke groepen, zoals mantelzorgers. Ook zijn er collega’s die samen sport- en beweegactiviteiten organiseren zoals tennistoernooi, samen wandelen of fietstochten maken.

Duurzaam ontwikkelen via Houten Academie

Via de Houten Academie kunnen medewerkers zich duurzaam blijven ontwikkelen. Je kunt kiezen uit workshops, webinars en kennisartikelen die je ondersteunen op het gebied van vitaliteit. Onderwerpen die aan bod komen zijn: omgaan met werkstress en werkplezier, balans tussen werk en privé, thuiswerken, slapen en energiek blijven.

Open voor inspiratie en ideeën

Als gemeente Houten zijn we aanjager van Healthy Houten. Ons doel is om gezonde keuzes in Houten gemakkelijk te maken voor inwoners, maar we raken zelf ook graag geïnspireerd. Wat doen andere bedrijven en organisaties om de leefstijl van hun medewerkers te bevorderen? Laat het ons weten. We staan open voor nieuwe ideeën! Mail naar healthy@houten.nl