JOGG

Samen maken we kinderen gezonder

Gemeente Houten is sinds 2014 aangesloten bij JOGG met als doel om de fysieke en sociale leefomgeving van kinderen en jongeren gezonder te maken. Een gezonde toekomst begint bij een gezonde jeugd. Gemeente Houten vindt het belangrijk dat alle kinderen en jongeren opgroeien in een gezonde leefomgeving met aandacht voor een gezonde leefstijl. De focus ligt op gezond eten, water drinken, genoeg bewegen en goed slapen. Daardoor groeit onze jeugd op tot een gezonde generatie.

Samen met een JOGG-netwerk van maatschappelijke organisaties, bedrijven en gemeenten werken we aan een integrale methodiek: de JOGG-aanpak. Met deze aanpak maken we de plekken waar kinderen en jongeren van 0 t/m 23 jaar veel komen, gezonder. Denk daarbij aan een gezonder voedingsaanbod en meer mogelijkheden om met plezier te bewegen. Op school, bij de sportclub, op de werkvloer, in de buurt én tijdens een dagje uit. Zo zorgen we er samen voor dat daar waar kinderen veel te vinden zijn, de gezonde keuze de makkelijke keuze wordt.

Aandacht voor scholen, kinderdagverblijven en sportverenigingen

In het leefstijlakkoord Healthy Houten zijn er een aantal acties opgenomen die direct bijdragen aan de gezondheid van de jeugd. Er is bijvoorbeeld een menukaart ontwikkeld voor scholen, één speciaal voor het basisonderwijs en één voor het voortgezet onderwijs. Er is een menukaart voor kinderdagverblijven en voor sportclubs. Op de menukaarten staan acties die scholen en verenigingen kunnen nemen om gezondheid te bevorderen, zoals het aanbod van gezonde voeding bij sportverengingen.

Gemeente Houten heeft al diverse acties ondernomen, zoals de watertappunten op plekken waar kinderen komen en spelen. Volop gelegenheid om buiten te spelen en te sporten, zoals het recent geopende skatepark, sportparcours De Vijfwal of de chillplekken aan de rand van Houten waar jongeren ongestoord bij elkaar kunnen komen. Ben je benieuwd naar de lokale aanpak van de gemeente Houten in samenwerking met JOGG? Mail voor meer informatie naar healthy@houten.nl

Meer weten?

Kijk voor meer informatie en contactgegevens op  hun website.

Website JOGG