Openbaar Onderwijs Houten

OBS De Bijenkorf is een gezonde school

We vinden het belangrijk dat kinderen in een gezonde omgeving leren en dat er voldoende ruimte is voor sporten en bewegen. Daarom hebben we het vignet Gezonde school. We benaderen gezondheid in de breedste zin van het woord. We willen daarin niet belerend zijn, maar wel een voorbeeld geven aan leerlingen, ouders en andere betrokkenen.

We zijn in het bezit van de themacertificaten ‘Milieu’ en ‘Sport en Bewegen’. En binnenkort volgt ‘Voeding’. Onder begeleiding van een Gezonde School-adviseur van de GGD gaan we stap voor stap gezonde voeding nog meer eigen maken.

Trots op onze schoolmoestuin

Het thema voeding sluit perfect aan bij ons schoolfruitprogramma en onze moestuin. Onze schoolmoestuin bestaat uit een grote verscheidenheid aan planten, kruiden, bloemen en fruitstruiken. Het is een plek om te leren, om samen te werken, om te proeven en te genieten. Maar ook een plek waar (wilde) bijen en andere nuttige insecten kunnen eten en wonen. Een plek om over de natuur te leren en bewust te worden van het belang van biodiversiteit en de oorsprong van ons eten. Een plek om te ontdekken hoe je reststromen van de tuin en uit de omgeving kunt gebruiken om de bodem en de groei van planten te verbeteren.

Samen met een groep ouders, leerkrachten, enkele omwonenden en leerlingen en studenten van Yuverta hebben we de tuin aangelegd. Vanaf groep 1-2 helpen kinderen mee. Ieder leerjaar heeft z’n eigen taken passend bij de leeftijd en ontwikkeling. Iedereen die actief meehelpt in de tuin mag natuurlijk ook lekker genieten van een oogst heerlijke biologische groente, kruiden en fruit. Samen verkopen we producten of bereiden er gerechten mee in de schoolkeuken.

Gezondheid en duurzaamheid gaan hand in hand

Bij een gezonde school hoort ook duurzaamheid: we hebben zonnepanelen, scheiden afval en we houden actief in de gaten hoe het gaat met het binnenmilieu (ventilatie) van de school.

Aanbod voor vitale medewerkers van Stichting Openbaar Onderwijs Houten (OOH)

OOH vindt het belangrijk dat de mensen die op school werken vitaal zijn. Vitaliteit bevat vele aspecten: voeding, beweging, kansen om jezelf te ontwikkelen, gezonde relaties. Hoe vitaler je bent, hoe meer je kunt hebben, hoe sneller je herstelt, hoe beter je kunt relativeren en uiteindelijk ook hoe meer je geluk ervaart in je leven. Wij helpen onze medewerkers met een uitgebreid aanbod aan activiteiten die vitaliteit stimuleren, want gezondheid is nu eenmaal het hoogste goed.

Meer weten?

Kijk voor meer informatie en contactgegevens op de website.

OBSBijenkorf