Sociaal Team Houten

Het Sociaal Team wil dat iedereen mee kan doen en zoveel mogelijk voor zichzelf en zijn of haar gezin kan zorgen. Bij het Sociaal Team kun je allerlei vragen stellen, bijvoorbeeld op het gebied van leven met een ziekte of beperking, gezondheid, de opvoeding van uw kinderen, het huishouden, vervoer, sociale contacten, eenzaamheid, verlies, rouw of geldproblemen. Iedere vraag is maatwerk en vraagt om een andere benadering en plan van aanpak.

De professionals van het Sociaal Team kunnen zelf begeleiding bieden en kennen de sociale kaart in Houten en omgeving goed. Daardoor kunnen ze ook gericht adviseren of samen met de inwoner passende hulp of ondersteuning inzetten.  

Soms loopt het leven niet zoals je verwacht of hoopt. Je kunt dan met je hulpvraag terecht bij de specialisten van het Sociaal Team. De ondersteuning die je krijgt, is maatwerk en sluit zoveel mogelijk aan bij het leven wat je hebt. Als Sociaal Team willen we je versterken en weer in je kracht zetten. We bieden ondersteuning aan alle leeftijdsgroepen op een zo laagdrempelig mogelijke manier.

Onze visie is dat ieder mens er mag zijn met al zijn (on)volmaaktheden. Niemand is perfect en er is geen ‘normaal’. Wat voor de één werkt, hoeft voor een ander niet zo te zijn. Iedereen loopt tegen dingen aan en iedereen gaat daar verschillend mee om. Dat respecteren we en sluiten daarop aan in de vraagstukken die we krijgen.

We doen wat nodig is

Achter ieder mens schuilt een uniek verhaal. Door goed te luisteren en in gesprek te blijven, komt naar boven waar de behoeftes liggen. Ons uitgangspunt is zorgen dat inwoners de regie over hun eigen leven behouden. We kijken naar duurzame oplossingen die voor langere tijd werken.

Samenwerking Healthy Houten

Samenwerken met partners zoals Healthy Houten is voor het Sociaal Team essentieel. Wij geloven in de kracht van samenwerken. Deze krachtbundeling biedt niet alleen kennis, maar ook een breder netwerk van zorg- en welzijnsaanbieders. Samen maken we Houten gezonder en fitter. Zowel mentaal als fysiek.