Sportpunt Houten

Iedereen actief en vitaal

Dit is het motto van Sportpunt Houten. Ons doel is een vitale en sportieve samenleving. Sport en bewegen is toegankelijk voor iedereen en draagt bij aan de gezondheid, leefbaarheid en sociale cohesie. De vitale en sportieve samenleving is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van inwoners, sportverenigingen, maatschappelijke organisaties en de gemeente. Daarom zijn wij als partner aangesloten bij Healthy Houten.

Als Sportpunt willen we het belang van beweging en sport benadrukken. Als het gaat over preventie is dit een essentieel onderdeel van een gezonde leefstijl. Sportpunt Houten is dé plek waar alle Houtense verenigingen, maar ook inwoners en andere sportaanbieders van Houten met hun vragen naartoe kunnen. Wij brengen vraag en aanbod samen. En initiëren en participeren in sportieve projecten van partners. Zo willen we inwoners stimuleren, motiveren en faciliteren in het vinden van de juiste sport.

Bewegen bevordert mentale veerkracht

Sport en beweging wordt nog wel eens onderschat bij het behalen van gezondheidsdoelen. Terwijl het een mooie manier is om je hoofd leeg te maken en op te laden. Bewegen kan die mentale boost geven die je nodig hebt. Regelmatig bewegen vermindert psychische klachten, zoals depressiviteit en angstgevoelens. En als je iets doet waar je plezier in hebt, houd je het langer vol. Samen zoeken we naar wat bij jou past. Daarnaast heeft sportdeelname een positief effect op je sociale gezondheid. Bijvoorbeeld als je sport in teamverband of bij een vereniging.

Meer weten?

Wij leveren een bijdrage aan de realisatie van de doelen uit het leefstijlakkoord door in te zetten op sportstimulering, verenigingsondersteuning, verbinding, kennisdeling en samenwerking.

Meer informatie: https://www.sportpunthouten.nl/

 

Website Plusbus Houten