Aan de Slinger

Het effect van cultuur op je gezondheid

Cultuur en welbevinden gaan hand in hand. Je kunt geraakt worden of aan het denken gezet door een mooie voorstelling, film of concert. In de gehele keten van gezondheidszorg bevinden wij ons als Theater Aan de Slinger helemaal aan de voorkant. Aan de kant van preventie.

We komen er steeds meer achter dat stress gevaarlijker is dan we denken. En dat mentaal en fysiek welzijn onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Als theater zijn we ons bewust van de rol die voor ons is weggelegd. We anticiperen door het aanbieden van een mooi programma. En we participeren met lokale projecten, zoals onze jeugd theaterschool voor kinderen en jongeren. Wekelijks zien we meer dan 100 deelnemers die met veel plezier samenkomen. Naast het verbeteren van hun theater skills leren ze vrienden maken. Daardoor voelen ze zich zelfverzekerder. En dat is een grote plus.

Iedereen doet mee

Dankzij het unieke project ‘De Vlinder’, een danstheatervoorstelling voor en door 65-plussers uit Houten, is gemeente Houten in 2021 uitgeroepen tot beste Age Friendly Cultural City in Nederland. Dit vernieuwende project is opgezet in samenwerking met ‘van Houten&co’ en de gemeente Houten. Maar liefst 80 deelnemers hebben zich ingezet om deze voorstelling tot een succes te maken. Het uiteindelijke doel: (blijvend) meer cultuuraanbod voor 65-plus in Houten.

En dat is gelukt, want meer initiatieven volgen. Er is bijvoorbeeld cursusaanbod voor ouderen onder de noemer Creatief+. Er wordt een eigen kerstproductie gemaakt waarbij op een enkeling na alle acteurs/spelers, band- en koorleden 55-plussers zijn. En onder de naam ‘Andere ogen, andere blik’ is er een nieuw project opgezet in samenwerking met het Haltna huis. Onder begeleiding van professionele dansers en musici zal in het voorjaar van 2023 een prachtige voorstelling te zien zijn waarin kwetsbare ouderen de hoofdrol spelen.

Krachten bundelen loont

Door onze ervaring hebben we gemerkt dat krachten bundelen met anderen loont. We werken graag samen met andere (lokale) partijen die een gemeenschappelijk doel hebben: het bevorderen van welbevinden van onze inwoners van Houten. De samenwerking met Healthy Houten is een aanvulling hierop. Bovendien brengt het ons in contact met een netwerk van gelijkgestemde organisaties.

Meer weten?

Nieuwsgierig wat  Theater aan de Slinger jouw kan bieden?

Website Theater aan de Slinger