Viveste

Duurzaam en betaalbaar wonen

Samen met onze partners maken we als Viveste het verschil voor onze huurders en (toekomstige) woningzoekenden. Als woningcorporatie zijn we een beetje ‘eigenwijs’ en sterk lokaal verbonden. Gezond wonen en verbinding met je omgeving vinden we belangrijk voor onze huurders. 

Goed, veilig en gezond wonen is belangrijk voor een gezond leven. Het is dan ook logisch dat gezond wonen inmiddels stevig op de agenda staat. Zeker in kwetsbare wijken en buurten. De gemeente is verantwoordelijk voor de lokale aanpak van gezondheidsverschillen. Ook Viveste draagt hieraan bij.

Projecten gezond wonen

Of je gezond woont, wordt voor een groot deel bepaald door het binnenklimaat in huis. Het is dus net zo belangrijk als het klimaat buiten huis. Misschien nog wel belangrijker, want wist je dat mensen bijna heel hun dag binnen doorbrengen? Viveste zorgt met samenwerkende aannemers, installatie- en onderhoudsbedrijven voor 5000 healthy homes in Houten.

De sociale huurwoningen en hun technische installaties worden goed onderhouden. Huurders spelen zelf ook een belangrijke rol om het binnenklimaat gezond te houden. Daarin spelen we als Viveste een adviserende en motiverende rol. Wat wij doen en wat je zelf kunt doen, lees je hier: https://www.viveste.nl/ik-huur/vocht-en-schimmel/

Vergroten van ‘noaberschap’ Houten-Oost

Als partner van Healthy Houten introduceren we samen met gemeente Houten en ‘van Houten&co’ lief & leedstraten in Houten Noord-Oost*. Dit zijn straten waar buren meer aandacht hebben voor elkaar. In Twente is ‘noaberschap’ een welbekend begrip. Je kijkt om naar het welzijn van je buren.

Deelnemende straten krijgen de beschikking over een Lief & Leedpotje. Eén of meerdere gangmakers beheren dit potje wat jaarlijks wordt gevuld met een bedrag van maximaal € 150 per straat. Hieruit wordt iets aardigs voor buren betaald bij vrolijke of verdrietige gebeurtenissen, zoals een bloemetje of een kaart voor iemand die ziek is of is geslaagd. Als gangmaker ben je de aanjager in jouw straat.

* Ter info: Houten Noord - Oost bestaat uit de wijken Centrum, Weiden, Hagen, Gilden, Velden, Sloten, Bermen, Akkers en Molens.

Viveste

Meer weten?

Wil je meer informatie of aanmelden als gangmaker? Neem contact op met Annekee Bosveld: a.bosveld@vanhoutenenco.nl | (030) 70 01 535.

Website viveste