Chris en Voorkom!

Kinderen en jongeren die stevig op hun eigen benen staan. Daar is het ons om te doen!

Stichting Chris en Voorkom! staat voor jeugdpreventie. We inspireren kinderen en jongeren tot het maken van gezonde keuzes. We bevorderen weerbaarheid op gebied van fysieke, psychische en sociale ontwikkeling. Dat vraagt lef om te investeren in hun weerbaarheid en natuurlijk mensen om hen heen die hen kunnen coachen.

Waarom jongeren sterk maken?

Kinderen en jongeren hebben hun weg te vinden in een wereld met kansen, uitdagingen en risico’s. Het is belangrijk om kinderen en jongeren voldoende voor te bereiden en sterk en weerbaar te maken ten opzichte van de risico’s die ze in deze levensfase en de daaropvolgende fase van de puberteit tegen komen. Het feit dat de jongeren nog in ontwikkeling zijn, betekent automatisch dat er een taak ligt bij ouders, opvoeders, professionals, instituties en de samenleving ten aanzien van deze ontwikkeling. Zij moeten de jongeren ondersteunen, uitdagen, voorwaarden creëren en routes suggereren.

Stichting Chris en Voorkom! wil jonge mensen stimuleren in een gezonde ontwikkeling, waardoor ze stevig in deze wereld komen te staan. Juist in deze fase is het belangrijk om niet alleen de jongeren maar ook de directe omgeving toe te rusten met de handvaten die nodig zijn om jongeren de kansen te bieden, die bij hen passen en nodig zijn om gezond op te groeien. Hiermee bereiken wij dat jongeren kunnen ontwikkelen tot volwassenen die zelfvertrouwen hebben en in staat zijn verantwoorde keuzes te maken.

Wij bieden ook anonieme online nazorg en coaching voor jongeren. Ze vinden anoniem een luisterend oor.  Jaarlijks zijn er ruim 5000 chatgesprekken en langdurige mailcontacten.

Healthy Houten

Samen sta je sterker. We werken graag samen met andere (lokale) partijen die staan voor het bevorderen van welbevinden van de inwoners van Houten. De samenwerking met Healthy Houten bundelt alle initiatieven in een netwerk waar we elkaar aanvullen en versterken.

“Soms heb je behoefte om even met iemand te praten. Misschien heb je wel ruzie thuis, gaan je ouders scheiden of is er iets anders waar je mee zit. Bij Chris kun je altijd terecht! Je kunt kiezen om met ons te chatten, maar je kunt ons natuurlijk ook mailen of bellen. En, goed om te weten, je bent altijd volledig anoniem. Elk gesprek blijft tussen ons!."

Meer informatie: www.chris.nl  |  www.voorkom.nl