De Plusbus Houten

Uitstapjes voor senioren met de PlusBus

De PlusBus zet zich in voor 55-plussers uit de gemeente Houten en wil eenzaamheid onder deze groep tegengaan door recreatieve groepsritten aan te bieden. Bewoners kunnen zich voor verschillende dagtochten opgeven en op een informele en gezellige manier in contact komen met anderen. Hierbij hebben we ook aandacht voor gezonde wandelingen en natuuractiviteiten zoals 'even uitwaaien aan de zee'.

Met de PlusBus maken Houtense senioren (55+) leuke uitstapjes. Je komt terecht in de mooie natuur of bezoekt steden, musea of evenementen. Vaak zit er een lunch bij. Ook gaan we geregeld aan het begin van de avond gezellig eten bij restaurants in de omgeving. Het maximum aantal deelnemers per rit is 7 personen. Bij elke rit zijn een chauffeur en een begeleider aanwezig. Wij werken alleen met vrijwilligers.

Samenwerking Healthy Houten

Door deelname aan onze ritten proberen we senioren niet alleen een leuke dag te bezorgen, maar ze ook uit hun sociaal isolement te halen. Uit ervaring blijkt dat deelnemers elkaar na kennismaking tijdens een rit, contact houden en elkaar buiten de PlusBus ontmoeten.

Mensen uit hun sociaal isolement halen is één van de doelstellingen vanuit het leefstijlakkoord van Healthy Houten. Wij sluiten hier graag bij aan. Het tegengaan van eenzaamheid is de belangrijkste doelstelling. Vooral voor senioren met een kleine beurs.

logo plusbus

Meer weten?

Voor meer informatie kijk op plusbushouten.nl

Of bel op maandag- of donderdagochtend tussen 10 en 12 uur: 06-105 77 815.

Mailen kan ook: kantoorteam@plusbushouten.nl

Website Plusbus Houten