Jellinek

Voorkomen is beter dan genezen

Verslaving is een van de meest voorkomende psychische stoornissen. Helaas bijna altijd omgeven door taboe of schaamte. Jellinek is dé expert op het gebied van verslaving en koploper in verslavingszorg. Het is onze missie om vooroordelen over verslaving en verslaafden weg te nemen.

Wij hebben hart voor mensen en geloven onvoorwaardelijk dat verandering mogelijk is. Iedereen die een vraag heeft of hulp zoekt nemen wij serieus. Wij helpen mensen om grip te krijgen op risicovol middelengebruik. Of het nu gaat om roken, alcohol, drugs of gamen. Dit doen wij in nauwe samenwerking met anderen, zoals scholen, huisartsen, ziekenhuizen en specialisten. En met gemeenten, zoals gemeente Houten.

Vanuit preventie verbonden

Jellinek biedt zowel de kennis voor preventie en behandeltrajecten. Deze expertise delen we graag met Healthy Houten en haar partners. En daarbij zetten we in op preventie, want voorkomen is nog altijd beter dan genezen. We gaan graag in gesprek over middelengebruik en gamen. En het liefst in een vroeg stadium. Er zijn bijvoorbeeld ouders die vragen hebben over grenzen stellen in de opvoeding als het gaat over deze onderwerpen. Bij ons kun je terecht met deze vragen. Geheel vrijblijvend.

Campagnes

Samen met onze partners willen we onze boodschap kracht bijzetten met behulp van campagnes, zoals de landelijke alcoholactieweek ‘Zien drinken, doet drinken’. Hiermee willen we ouders bewust maken van hun voorbeeldrol. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat de manier waarop er met alcohol wordt omgegaan binnen het gezin, bepalend is voor het drinkgedrag van later. Daarnaast hebben we een actieve samenwerking met het onderwijs. Samen organiseren we onder andere ouderavonden over alcohol, roken, drugs en gamen.

Meer weten?

Ons doel is om de samenwerking met de verschillende partners te intensiveren. Heb je een vraag? Neem contact op. Onze specialisten staan voor je klaar en gaan graag met je in gesprek.

Kijk op onze website of bel met de Jellinek Advieslijn 088-505-1220 (voor telefonisch advies, consultatie en doorverwijzingen)

Website Jellinek