Onwijs Wijs

Zet jongeren in hun kracht

De jeugd heeft de toekomst. Een gevleugelde uitspraak, maar daar kunnen we als volwassenen een steentje aan bijdragen. Door mentale gezondheid van onze kinderen bespreekbaar te maken. Ellen Meij – Koppers is jongerencoach. In haar praktijk Onwijs Wijs helpt ze jongeren tot en met 24 jaar met allerlei vraagstukken, zoals omgaan met pesten en meer zelfvertrouwen krijgen. Ellen gelooft niet in ellenlange trajecten, maar wel in kortdurend en effectief.  

Training voor basisschoolleerlingen

Ben je blij met jezelf? Een confronterende vraag misschien. In de basis heb je alles in je. Je bent goed zoals je bent. Dit is het uitgangspunt van de training ‘Alles zit in mij’. Tijdens deze training leer je hoe je goed voor jezelf zorgt. Hoe je je verbindt met anderen om je heen en tot de wereld. Hoe is jouw ecologische voetafdruk bijvoorbeeld.

Op het moment dat je steviger in je schoenen komt te staan, groeit je zelfvertrouwen. Je leert je gevoelens te uiten. En dat maakt dat je minder geneigd bent om mee te lopen met anderen. Een basis waar je de rest van je leven profijt van hebt.

Waarom het Healhy Houten netwerk?

Mentale gezondheid van tieners staat hoog op de agenda van Healthy Houten. Via dit netwerk kan Ellen haar krachten bundelen met andere professionals en scholen. Samen bereiken we meer. Haar doel is hulp inschakelen voor je kind laagdrempelig te houden voor ouders. Onwijs Wijs is er voor jongeren, maar werkt ook samen met ouders en scholen.

Mijn missie is een wereld creëren waarin tieners opgroeien zonder angst en vol zelfvertrouwen.

Op een creatieve, luchtige maar wel super effectieve manier, laat ik tieners hun eigen wijsheid ontdekken om zo onwijs wijs in het leven te staan, hun angsten te overwinnen en vol zelfvertrouwen van het leven te genieten.

Ellen Meij - Koppers, jongerencoach