Stichting Anjer

Voor iedereen met een eetstoornis

Naar schatting lijden in Nederland jaarlijks ongeveer 200.000 mensen aan een eetstoornis. Eetstoornissen kunnen op elke leeftijd ontstaan, maar vooral anorexia nervosa en boulimia nervosa beginnen vaak in de puberteit of jonge volwassenheid. De oorzaak van eetstoornissen is vooral psychisch, maar erfelijke aanleg en omgevingsfactoren spelen ook een rol. Een dieet heeft weinig zin bij een eetstoornis. Er is deskundige en intensieve psychologische begeleiding nodig.

Misschien heb je inmiddels professionele hulp, sta je op een wachtlijst of ben je in herstel. In welke fase je ook zit, je bent altijd welkom om contact op te nemen met Stichting Anjer. Niet alleen voor degene met de eetstoornis, maar ook voor naasten die behoefte hebben aan een luisterend oor, ondersteuning of iemand om mee te sparren. Een eetstoornis is voor de naasten een hele ingrijpende ziekte.

Opgericht door een ervaringsdeskundige

Houtense Rolien Appel is ervaringskundige en oprichter van deze stichting. ,,Binnen mijn eigen omgeving heb ik ervaren hoe heftig het is voor iedereen die dicht bij je staat. Het gevoel van onmacht, boosheid, frustratie en wanhoop, alles komt voorbij. Ik heb een ervaring, geen oplossing. Door een handreiking te doen hoop ik het gevoel van een eenzame strijd te kunnen doorbreken. Je staat er niet alleen voor.”

Uit eigen ervaring kan Rolien je helpen met het vinden van de juiste hulp voor jezelf en je naasten. Je krijgt handvatten, ideeën en tips. Natuurlijk moet je het uiteindelijk zelf doen, maar dat is iets anders dan het helemaal alleen doen. Of het wiel opnieuw alleen uitvinden, terwijl de kennis aanwezig is.

Meer weten?

Het verhaal van Rolien lees je uitgebreid in
dit artikel in Houtens Nieuws.

Meer informatie over stichting Anjer en de contactgegevens vind je op de website van Stichting Anjer.

website Stichting Anjer