Cursus voor samengestelde gezinnen

Op 19 oktober start in Houten de cursus ‘Meer balans in je samengestelde gezin’. De cursus wordt gegeven door de professionals van de Stiefacademie Nederland. Zij bieden hulp aan samengestelde gezinnen met onder andere coaching, cursussen, (online) stiefcafé’s, webinars, artikelen, een eigen podcast en lees- en kijktips voor stiefouders.

Karin den Hollander uit Houten is zelf stiefmoeder en oprichter van de stichting Stiefacademie Nederland. Ze springt op de barricade voor het samengestelde gezin, zowel voor kinderen, ouders, stiefouders, professionals en andere betrokkenen. ,,Verliefdheid, waar het allemaal mee begint, is een vorm van ontoerekeningsvatbaarheid”, lacht Karin. ,,Je kunt een geweldige partner tegenkomen die al kinderen heeft. En besluiten om samen verder te gaan, maar het leven in een samengesteld gezin blijkt gaandeweg ingewikkelder dan je vooraf had verwacht. Dit toegeven is helaas moeilijk en vaak nog taboe.”

De cursus bestaat uit zeven bijeenkomsten voor (stief)ouders en – verzorgers. Elke bijeenkomst bestaat uit een mix van ontmoeting, herkenning, uitwisseling en educatie. Er komen verschillende onderwerpen aan de orde, zoals loyaliteit, hechting en rouw. Deze cursus wordt door de gemeente Houten gratis aangeboden aan haar inwoners. Opgeven kan per mail (er is plek voor 6-8 deelnemers en wordt bepaald op volgorde van binnenkomst): karin@stiefacademienederland.nl 

Lees ook het artikel Meer balans in een samengesteld gezin.